Maxima 14 ianuarie 2013

Din seria celor şapte vicii

Toate patimile ţin sau numai de iuţimea sufletului sau numai de partea lui poftitoare, sau de cea raţională. Dar akedia[1] se face stăpână peste toate puterile sufletului.[2] 

trandavia

 

 


[1] akedie – lenevie, trândăvie

[2] Sfântul Maxim Mărturisitorul (580-662) – monah, mistic bizantin, autorul unor opere importante pentru teologia Bisericii răsăritene.

 

Un gând despre „Maxima 14 ianuarie 2013

  1. E destul de greu sa iti invingi dorinta de a lenevi, mai ales cand faci acest lucru de foarte mult timp si iti pierzi cate putin din dorinta de a simti ca traiesti, ca evoluezi. As vrea sa cunosc mai multe despre cum sa inspir schimbarea si dorinta de a iesi din starea de lenevie la multi dintre studentii care asteapta doar sa termine facultatea ca sa vada apoi ce vor face in viata mai departe. Aceasta asteptare am intalnit-o la mai multe persoane care asteapta sa treaca un anumit timp sau o perioada din viata lor insa nu inteleg de ce nu vad ca odata ajunsi acolo nu vor gasi multumirea, satisfactia decat daca trag de ei pentru a fi mai buni/ profesionisti/ intelegatori/ ambitiosi putin cate putin.. este o modalitate foarte buna de autoeducare si dezvoltare ca persoana pentru mine. Altfel, mi-ar fi greu sa recunosc cand voi ajunge la varsta a treia ca nu am atins ce visam, nu m-am dezvoltat pe cat as fi putut, nu am ajutat pe cine ar fi avut nevoie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s