Fii fericit acum de Maica Tereza de Calcutta

Fii fericit acum …

Nu aștepta să termini facultatea, să te îndrăgostești, să îți găsești un loc de muncă, să te căsătorești, să ai copii, să îi vezi la casa lor, să pierzi acele zece kilograme în plus, să sosească mai repede seara de vineri sau duminică dimineața, să vină primăvara, vara, toamna sau iarna. Nu există nici un moment mai bun pentru a fi fericit. Fericirea este o călătorie, nu o destinație. Muncește ca și cum nu ai avea nevoie de bani, iubește ca și cum nimeni nu te-a rănit în dragoste și dansează ca și cum nimeni nu te-ar vedea.

Adu-ți aminte că pielea se zbârcește, că părul albește și că zilele devin ani. Dar cel mai important lucru este mereu același: forța și convingerea ta nu au vârstă. Spiritul tău este capabil să șteargă orice urzeală. Un obiectiv împlinit este un nou început iar în spatele fiecărui rezultat există o altă provocare. Atâta timp cât ești în viață, simte-te în viață. Mergi mai departe, chiar și atunci când lumea se așteaptă să renunți.

Maica TeresaMaica Tereza de Calcutta – născută Agnesë Gonxhe Bojaxhiu, (n. 26 august 1910, Skopje, Macedonia – d. 5 septembrie 1997, Calcutta, India), călugăriță catolică de origine albaneză care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata (Calcutta), India în 1950. Timp de peste 45 de ani, ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări. A întemeiat ordinul „Misionarele Carității”. A primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979. A primit D.D.h.c. (Doctor of Divinity honoris causa) de la Universitatea din Serampore. A fost beatificată de Biserica Catolică în 19 octombrie 2003. (Sursă Wikipedia)

 

Traducere de Cleopatra Bitescu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s