Jumătate poet… jumătate inginer

Haideți să oprim utilizarea a jumătate… din creierul nostru.

Dacă emisfera stângă a noilor generații este … adormită, atunci, sarcina educatorului este aceea de a instrui în mod conștient trezirea pentru a facilita procesul de învățare.

Creierul nostru?

Jumătate poet și cealalaltă jumătate inginer

 

cele doua emisfere

„Inginer(a)” este emisfera stângă a creierului, emisfera pe care generațiile trecute și adulții actuali au antrenat în mod special în procesul de învățare; este emisfera specializată în procese lingvistice, este în cea mai mare măsură competentă în procesele secvențiale și în percepția-coordinarea evenimentelor care apar în timp, cum ar fi de exemplu concatenarea logică a gândirii.

Emisfera dreaptă este „poetul”, specializată în elaborarea vizuală și în percepția imaginilor, în organizarea lor spațială și în interpretare emoțională și este superantrenată în actuala cultură a imaginilor digitale și virtuale, în noile generații de fapt nativ-digitale.

Cele două emisfere sunt strâns legate între ele într-un schimb continuu de informații prin intermediul unui mare flux de fibre nervoase care permit creierului să integreze elaborările diferitelor zone și, prin urmare, … facilităm ceea ce este deja predispus fiziologic.

 

Fragment extras din https://www.facebook.com/counselingitalia/photos/a.336891969544.148679.56305619544/10153061662164545/?type=1&theater

© Traducere de A PREVENI ESTE POSIBIL

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s